***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Спират приема на деца в МБАЛ-Пазарджик. Бургаско обявява грипна епидемия? Какво могат негласуващите в България?


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 януари   

 

В МБАЛ-Пазарджик стопираха приема на деца поради липса на свободни кревати. Това постанова дребните пациенти със признаци да бъдат връщани.

„ При потенциал от 22 кревати имаме настанени 32 деца. Обикновено одобряваме деца с дихателна непълнота и деца до 1 година, защото те са по-рискови. Децата в по-леко положение се насочват към други здравни заведения, защото няма къде да ги настаним ”, съобщи началникът на Първо детско поделение в МБАЛ- Пазарджик доктор Елена Василева, съобщи NOVA.

***

Бургаска област е един от районите у нас, които ще са измежду първите оповестили грипна зараза през сегашния сезон.

Причината - извънредно огромният брой заболели от остри респираторни болести, които регистрират и от Регионалната здравна ревизия в града, а и общопрактикуващи лекари и педиатри.

***

***

Динев вижда едно решение – поради неналичието на формула в този парламент, при едни нови избори повече хора да излязат да гласоподават, тъй като сегашните негласуващи не са толкоз коренно настроени.

„ Негласуващите могат да предопределят доста по-различна политическа карта в България. "

Един от методите да се промени политическата обстановка е някой да реши да работи по отношение на националния интерес, а не по отношение на партийния, като загърби резултатите от едни последващи избори, разяснява Ивайло Динев в предаването " Преди всички ".

***

***

Единият от тях е служител на реда на 44-годишна възраст. Той е с пострадване в региона на лицето. Раната му е обработена на място и е отказал хоспитализацията. Другият потърпевш е мъж на 35 години.

Има разкъсно-контузна рана на главата.

***

Ефективна присъда от 1 година затвор и публично неодобрение постанови през днешния ден Окръжният съд в Русе по делото против 18-годишен възпитаник, бил свои връстници.

Видеото, на което още малолетният тогава Джан Махмуд постанова с юмруци и унижава друго момче, провокира вълна от отвращение в крайдунавския град при започване на ноември предходната година. Стигна се даже до напрежение пред дома на младежа, против който бяха подадени и други тъжби за принуждение.

***

Около 1500 души са арестувани в Бразилия, откакто последователи на някогашния президент Жаир Болсонаро нахлуха в Конгреса, президентския замък и Върховния съд. 

Размириците избухнаха единствено седмица откакто президентът Лула да Силва постави клетва. Той назова щурма " терористичен акт " и даде обещание причинителите да бъдат осъдени. Междувременно, Жаир Болсонаро, който се намира във Флорида, беше признат в болница с болки в корема.

***

Генерал-полковник Александър Лапин е назначен за шеф на основния щаб на сухопътните войски, твърди съветското издание РБК, базирайки се на източник в съветското министерство на защитата.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР